Zeeuws-Vlaanderen is een verrassend stukje Zeeland. Met de Vlamingen als zuiderbuur is het een eigenzinnig stukje land vol fraaie natuur, mooie stranden en leuke plaatsjes.

Cadzand-Bad

In Cadzand-Bad draait het allemaal om zon, zee en strandplezier! Dit dorpje kent een lange historie als badplaats en draagt zelfs de titel ‘heilzame badplaats’. Het landschap rondom Cadzand-Bad wordt getekend door schorren en slikken en de eeuwenoude strijd tegen de zee.

Een beroemd natuurgebied, gelegen nabij Cadzand-Bad, is het Zwin. Het Zwin is lange tijd van groot economisch belang geweest als vaargeul, maar is nu verzand tot een prachtig natuurgebied. Fossiele haaientanden zoeken dé activiteit  op het strand van het Zwin. In het Nederlandse gedeelte van het Zwin kan je vrij wandelen, in het Belgische gedeelte is er een wandelpad uitgezet. De schorren zijn niet vrij begaanbaar, maar er zijn regelmatig excursies.

Voor meer informatie, kijk op http://www.zwin.be of http://www.hetzeeuwselandschap.nl/natuurgebieden/het-zwin.

Haaientanden zoeken op het strand bij Cadzand-Bad

Hulst

Hulst, een Nederlandse vestigingsstad met duidelijke bourgondische invloeden. Ga bijvoorbeeld bourgondisch winkelen op zondag of geniet van een streekgerecht in een van de vele restaurantjes. Of beklim de imposante toren van Willibrodus Basiliek en loop over de 3,5 kilometer lange vestigingswal. Meer actuele informatie over evenementen in Hulst vind u op http://www.hulstvestingstad.nl.

Luchtfoto van Hulst

Groede

Groede is een knus en pittoresk dorp gelegen in Zeeuws-Vlaanderen, vlak bij Breskens. De huizen hebben schilderachtige geveltjes. In de Slijkstraat maak je kennis met het ambachtelijke leven van het oude Groede.

 

Het Verdronken land van Seaftinghe

Het Verdronken land van Saeftinghe is een brakwaterschor met een oppervlakte van 3600 hectare. Zoals de naam ook doet vermoeden, was het gebied vroeger bewoond. In de late middeleeuwen lag er de Heerlijkheid Saeftinghe, een welvarende polder met dorpjes en zelfs een kasteel. Verschillende stormvloeden brachten een einde aan de Heerlijkheid van Saeftinghe. Vandaag de dag loopt het gebied stroomt het gebied twee keer per dag over en is het het grootste schorrengebied van Europa. Het Verdronken land van Saeftinghe is onder leiding van een gids te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website http://www.saeftinghe.eu/nl/

Wandelen door het Verdronken land van Saeftinghe

Sluis

Vlak bij de Belgische grens ligt het gemoedelijke en sfeervolle winkelstadje Sluis. Deze oude vestigingsstad heeft een rijke historie en een Bourgondische sfeer. De keus voor winkels en restaurants is enorm en zijn zeven dagen per week geopend.

Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven in Sluis. Zo is staat in Sluis het enige Nederlandse Belfort. Het in 1375 gebouwde voormalig stadhuis is in 2013 gerestaureerd en heropend als museum.

 

Winkelen in Sluis

Maps Marker Pro Logo Fout: een geldige licentiesleutel is noodzakelijk om de kaarten fatsoenlijk te tonen!
Exporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Zeeuws-Vlaanderen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Camping de Zwinhoeve: 51.366467, 3.373637
Camping Zonneweelde: 51.381865, 3.457623
Camping de Molinshoeve: 51.361640, 3.384650
Strandcamping Groede: 51.395200, 3.488116
Camping International (Nieuwvliet): 51.374554, 3.469642
Boerenhoeve Nieuwvliet: 51.369025, 3.459463
Camping de Meidoorn: 51.313652, 3.391314
Recreatiecentrum de Vogel: 51.341752, 3.990100
Maps Marker Pro Logo Fout: een geldige licentiesleutel is noodzakelijk om de kaarten fatsoenlijk te tonen!